Broj pregleda: 630

Prodaje se građevinsko zemljište 3850 m2, Zlatar, Nova Varoš

ID: 585-1

Građevinsko zemljište, prodaja


146.000,00 € 

144.000,00 €

Grad:Nova Varoš

Šira lokacija:Brdo

Ulica:Brdo

Cena/m²:37,40 €

Površina:3.850,00 m²

Koeficijent izgradivosti (%):50


U prilici smo ponuditi, građevinsko zemljište po kulturi šuma 3.klase, pogodno za izgradnju objekata u funkciji turizma /vikend kuće, turistička naselja, pansioni, apartmani, elitni i ugostiteljski objekti/ na planini Zlatar, potes Brdo, Nova Varoš.

Udaljeno oko 300 m od magistralnog puta 29 koji vodi za Sjenicu, površine  38,50 ara,  pravougaonog oblika, koje se nalazi  na 100 m od restorana Elit, u neposrednoj blizini nekadašnjeg RH Centra, uz asfaltni put, na lokaciji gde je dozvoljena gradnja u skladu sa informacijom o lokaciji za porodično stanovanje-kuće za odmor.

 • osnovna namena: povremeno stanovanje,usluđne delatnosti,sportski,rekreativni sadrđaji manjeg obima,kulturni sadržaji u funkciji pretežne namene;
 • urbanistički parametri: spratnost max Pr+Pk, indeks izgrađenosti  max 0,5 (za parcele manje površine od 600 m2, odnosno max 0,3 (za parcele veće površine od 600 m2), slobodne i zelene površine min 60 %;
 • pravila parcelacije: površina parcele za namenu porodično stanovanje-kuća za odmor,mora biti veća od 250 m2.

Zlatar (Golo brdo 1.627 m) je planina u jugozapadnom delu Srbije. Nalazi se između reka Lima, Uvca, Mileševke i Bistrice. Zlatar pripada Dinarskim planinama, koje se nastavljaju do mora. Zlatar sa merenom klimom, na spoju mediteranske i planinske klime, maksimalan broj sunčanih dana (951 čas, 265 sunčanih i oko 100 snežnih dana u godini).

Planina Zlatar po morfologiji, klimi i biljnom pokrivaču odnosno autentičnoj prirodi, svrstava se u značajne turističke regije, u kojoj se mogu razvijati sportsko-rekreativni, izletnički, zdravstveno-lečilišni, lovni, kongresni, ekskurzivni i turizam na selu.

Planina Zlatar je bogata šumom i pašnjacima. Razvijeno je i stočarstvo i proizvodnja sjeničkog sira. Dosta razvijen je i turizam. U blizini planine Zlatar nalazi se kanjon reke Uvac i reliktne ptičije vrste beloglavog supa. Nedaleko od planine nalazi se manastir Mileševa kod mesta Prijepolje (13. vek) i manastir Banja u Priboju. Ova planina se svrstava u red planina sa izuzetnom turistickom vrednošću, na kojoj se mogu razvijati sportsko-rekreativni,lovni i izletnički turizam.

Na Zlataru se nalaze hoteli okruženi borovom i brezovom šumom.

U zimskom periodu gostima je na raspolaganju ski-staza dužine 800 m, sa ski-liftom dužine 420 m, koji se nalazi 200 m od hotela „Panorama“.

Ljubitelji lova imaju mogućnosti za lov na visoku i nisku divljač.

Pogodno za izgradnju vikend naselja, etno sela ili pak objekata u funkciji turizma u skladu sa Prostornim planom opštine Nova Varoš (“ Službeni list opštine Nova Varoš” broj 1/2012).

 

  Dozvole

  , Vlasnički list

Opis nekretnine

 • Miran kraj
 • Pogled na planine
 • Pogled panoramski
 • Pristup nekretnini:
  Auto, Kamion

Kontaktirajte agenta

Polja označena sa * su obavezna

Slične nekretnine