Broj pregleda: 1787

Prodaje se PLAC-poljoprivredno zemljište ,48,27 ara, Zlatar, Nova Varoš

ID: 262-1

Građevinsko zemljište, prodaja


 

72.405,00 €

Grad:Nova Varoš

Šira lokacija:Nova Varoš

Cena/m²:15,00 €

Površina:4.827,00 m²

Površina parcele:48.27 a


U prilici smo ponuditi PLAC-poljoprivredno zemljište pogodno za izgradnju objekata u funkciji turizma /vikend kuće, turistička naselja, pansioni, apartmani, elitni i ugostiteljski objekti/ na planini Zlatar, potes Šehovina- Brdo, Nova Varoš.

Udaljeno oko 2 km od magistralnog puta E 763, površine  48,27 ari, pravilnog, pravougaonog oblika, koje se nalazi u neposrednoj blizini ski staze, uz asfaltni put, na lokaciji gde je dozvoljena gradnja. 

Zlatar (Golo brdo 1.627 m) je planina u jugozapadnom delu Srbije. Nalazi se između reka Lima, Uvca, Mileševke i Bistrice. Zlatar pripada Dinarskim planinama, koje se nastavljaju do mora. Zlatar sa merenom klimom, na spoju mediteranske i planinske klime, maksimalan broj sunčanih dana (951 čas, 265 sunčanih i oko 100 snežnih dana u godini).

Planina Zlatar po morfologiji, klimi i biljnom pokrivaču odnosno autentičnoj prirodi, svrstava se u značajne turističke regije, u kojoj se mogu razvijati sportsko-rekreativni, izletnički, zdravstveno-lečilišni, lovni, kongresni, ekskurzivni i turizam na selu.

Planina Zlatar je bogata šumom i pašnjacima. Razvijeno je i stočarstvo i proizvodnja sjeničkog sira. Dosta razvijen je i turizam. U blizini planine Zlatar nalazi se kanjon reke Uvac i reliktne ptičije vrste beloglavog supa. Nedaleko od planine nalazi se manastir Mileševa kod mesta Prijepolje (13. vek) i manastir Banja u Priboju. Ova planina se svrstava u red planina sa izuzetnom turistickom vrednošću, na kojoj se mogu razvijati sportsko-rekreativni,lovni i izletnički turizam.

Na Zlataru se nalaze hoteli okruženi borovom i brezovom šumom.

U zimskom periodu gostima je na raspolaganju ski-staza dužine 800 m, sa ski-liftom dužine 420 m, koji se nalazi 200 m od hotela „Panorama“.

Ljubitelji lova imaju mogućnosti za lov na visoku i nisku divljač.

Pogodno za izgradnju vikend naselja, etno sela ili pak objekata u funkciji turizma u skladu sa Prostornim planom opštine Nova Varoš (“ Službeni list opštine Nova Varoš” broj 1/2012).

 

Cena dogovor.

Preporuka.

    Dozvole

    , Vlasnički list

Opis nekretnine

  • Prilaz - asfaltirani
  • Miran kraj
  • Pogled na planine
  • Pristup nekretnini:
    Auto, Kamion

Kontaktirajte agenta

Polja označena sa * su obavezna

Slične nekretnine