Broj pregleda: 2199

Prodaje se zemljište uz žičaru,67,40 ari,Zlatar,Nova Varoš

ID: 166-1
Prodato

Građevinsko zemljište, prodaja


41.500,00 € 

Cena na upit

Grad:Nova Varoš

Šira lokacija:Nova Varoš

Površina:6.740,00 m²

Površina parcele:67.4 a


U prilici smo ponuditi, građevinsko zemljište pogodno za izgradnju objekata u funkciji turizma /vikend kuće, turistička naselja, pansioni, apartmani, elitni i ugostiteljski objekti/ na planini Zlatar, potes Šehovina- Brdo, Nova Varoš.

Udaljeno oko 2 km od magistralnog puta E 763, površine  67,40 ari, pravilnog, pravougaonog oblika, koje se nalazi u neposrednoj blizini ski staze, uz asfaltni put, na lokaciji gde je dozvoljena gradnja.

Zlatar (Golo brdo 1.627 m) je planina u jugozapadnom delu Srbije. Nalazi se između reka Lima, Uvca, Mileševke i Bistrice. Zlatar pripada Dinarskim planinama, koje se nastavljaju do mora. Zlatar sa merenom klimom, na spoju mediteranske i planinske klime, maksimalan broj sunčanih dana (951 čas, 265 sunčanih i oko 100 snežnih dana u godini).

Planina Zlatar po morfologiji, klimi i biljnom pokrivaču odnosno autentičnoj prirodi, svrstava se u značajne turističke regije, u kojoj se mogu razvijati sportsko-rekreativni, izletnički, zdravstveno-lečilišni, lovni, kongresni, ekskurzivni i turizam na selu.

Planina Zlatar je bogata šumom i pašnjacima. Razvijeno je i stočarstvo i proizvodnja sjeničkog sira. Dosta razvijen je i turizam. U blizini planine Zlatar nalazi se kanjon reke Uvac i reliktne ptičije vrste beloglavog supa. Nedaleko od planine nalazi se manastir Mileševa kod mesta Prijepolje (13. vek) i manastir Banja u Priboju. Ova planina se svrstava u red planina sa izuzetnom turistickom vrednošću, na kojoj se mogu razvijati sportsko-rekreativni,lovni i izletnički turizam.

Na Zlataru se nalaze hoteli okruženi borovom i brezovom šumom.

U zimskom periodu gostima je na raspolaganju ski-staza dužine 800 m, sa ski-liftom dužine 420 m, koji se nalazi 200 m od hotela „Panorama“.

Ljubitelji lova imaju mogućnosti za lov na visoku i nisku divljač.

Pogodno za izgradnju vikend naselja, etno sela ili pak objekata u funkciji turizma u skladu sa Prostornim planom opštine Nova Varoš (“ Službeni list opštine Nova Varoš” broj 1/2012).

 

  Dozvole

  , Vlasnički list

Ostali podaci

 • Useljivo od:
  00.00.0000
 • Prevoz:
  Autobus

Opis nekretnine

 • Pogled na planine
 • Pristup nekretnini:
  Auto, Kamion

Kontaktirajte agenta

Polja označena sa * su obavezna

Slične nekretnine